Hattulanrannan 110/20kV sähköaseman kojeistourakka valmistunut

11.10.2023

Sähkölandia on luovuttanut Porvoon Sähköverkko Oy:lle valmiin kojeistourakan Hattulanrannan sähköasemalla. Uusi sähköasema käyttöönotettiin kokonaisuudessaan kesällä 2023. Projektin urakkasopimus solmittiin heinäkuussa 2021 jonka jälkeen aloitettiin yhdessä rakennusurakoitsijan kanssa sähköteknisten järjestelmien yhteensovittaminen arkkitehti- ja rakennesuunnitelmiin. Uusi sähköasema on suunniteltu vastaamaan alueen kasvavaan energiantarpeeseen ja hyödyntää viimeisintä luotettavaa ja pitkäikäistä tekniikkaa. Sähkölandia vastaanotti työmaan projektin rakennusurakoitsijalta joulukuussa 2022. Sähkölandian toimituslaajuuteen kuului 30 kennoinen kaksikisko keskijännitekojeisto, kaksi loistehon kompensointireaktoria laitetilassa, kaksi maasulkuvirran sammutuslaitteistoa laitetiloineen, omakäyttömuuntajat, rakennuksen apusähköjärjestelmät, automaatiojärjestelmät, 110kV kaapelijatkokset, 110kV kaapelointi kahdelle päämuuntajalle sekä 110kV kaapelipäätteet.

Projekti on osoitus tinkimättömästä työn laadusta ja toteutuksesta sekä vahvasta yhteistyöstä kaikkien projektiin osallistuneiden sidosryhmien välillä. Sähkölandian projektipäällikkö Joni Hakola: ”Projektipäällikkönä on ilo ja ylpeys luovuttaa loppuasiakkaalle näyttävä ja teknisesti laadukas sähköasema. Projekti on ollut pitkähkö verrattuna yrityksemme tavanomaiseen projektin läpivientiin – osoitimme kuitenkin, että hyvällä osaurakoiden yhteensovittamisella ja tiimityöskentelyllä voidaan saavuttaa suuria onnistumisia. Kiitos puolestani kaikille osapuolille, jotka ovat olleet projektissa mukana.”

Porvoon sähköverkon käyttöpäällikkö ja projektin johtaja Mikael Hämäläinen: ”Pitkän ja odotetun rakennusprojektin päätös on viimein käsillä, kun moderni sähköasema on käyttöönotettu. Tämä projekti on ollut merkittävä askel alueen sähkönjakelun kehittämiseksi. Kiitos hankkeen kojeistourakoitsijalle Sähkölandialle onnistuneesta projektista. Työnne laatu, ammattitaito ja omistautuminen ansaitsevat erityisen kiitoksen. Toivomme voivamme tehdä yhteistyötä kanssanne tulevaisuudessakin.”

Karkkilan 110/20kV sähköaseman saneerausurakka valmis

Karkkilan 110/20kV sähköaseman saneerausurakka valmis

22.3.2024 Sähkölandia on luovuttanut asiakkaalleen sähköverkkoyhtiö Elenialle Karkkilan sähköasemaurakan. Projektin urakkasopimus solmittiin toukokuussa 2022 ja saneerattu sähköasema käyttöönotettiin kokonaisuudessaan vuoden…

KITTILÄN SÄHKÖASEMAN SANEERAUS VALMISTUNUT

KITTILÄN SÄHKÖASEMAN SANEERAUS VALMISTUNUT

30.1.2024 Rovakaira Oy:n Kittilän sähköaseman saneeraus on käyttöönotettu syyskuussa 2023. Sähkölandia Oy toimi hankkeessa päätoteuttajana. Kittilän sähköasemalla aloitettiin vanhan 110kV…