Hattulanrannan 110/20kV sähköaseman kojeistourakka valmistunut

11.10.2023

Sähkölandia on luovuttanut Porvoon Sähköverkko Oy:lle valmiin kojeistourakan Hattulanrannan sähköasemalla. Uusi sähköasema käyttöönotettiin kokonaisuudessaan kesällä 2023. Projektin urakkasopimus solmittiin heinäkuussa 2021 jonka jälkeen aloitettiin yhdessä rakennusurakoitsijan kanssa sähköteknisten järjestelmien yhteensovittaminen arkkitehti- ja rakennesuunnitelmiin. Uusi sähköasema on suunniteltu vastaamaan alueen kasvavaan energiantarpeeseen ja hyödyntää viimeisintä luotettavaa ja pitkäikäistä tekniikkaa. Sähkölandia vastaanotti työmaan projektin rakennusurakoitsijalta joulukuussa 2022. Sähkölandian toimituslaajuuteen kuului 30 kennoinen kaksikisko keskijännitekojeisto, kaksi loistehon kompensointireaktoria laitetilassa, kaksi maasulkuvirran sammutuslaitteistoa laitetiloineen, omakäyttömuuntajat, rakennuksen apusähköjärjestelmät, automaatiojärjestelmät, 110kV kaapelijatkokset, 110kV kaapelointi kahdelle päämuuntajalle sekä 110kV kaapelipäätteet.

Projekti on osoitus tinkimättömästä työn laadusta ja toteutuksesta sekä vahvasta yhteistyöstä kaikkien projektiin osallistuneiden sidosryhmien välillä. Sähkölandian projektipäällikkö Joni Hakola: ”Projektipäällikkönä on ilo ja ylpeys luovuttaa loppuasiakkaalle näyttävä ja teknisesti laadukas sähköasema. Projekti on ollut pitkähkö verrattuna yrityksemme tavanomaiseen projektin läpivientiin – osoitimme kuitenkin, että hyvällä osaurakoiden yhteensovittamisella ja tiimityöskentelyllä voidaan saavuttaa suuria onnistumisia. Kiitos puolestani kaikille osapuolille, jotka ovat olleet projektissa mukana.”

Porvoon sähköverkon käyttöpäällikkö ja projektin johtaja Mikael Hämäläinen: ”Pitkän ja odotetun rakennusprojektin päätös on viimein käsillä, kun moderni sähköasema on käyttöönotettu. Tämä projekti on ollut merkittävä askel alueen sähkönjakelun kehittämiseksi. Kiitos hankkeen kojeistourakoitsijalle Sähkölandialle onnistuneesta projektista. Työnne laatu, ammattitaito ja omistautuminen ansaitsevat erityisen kiitoksen. Toivomme voivamme tehdä yhteistyötä kanssanne tulevaisuudessakin.”

Hattulanrannan 110/20kV sähköaseman kojeistourakka valmistunut

Hattulanrannan 110/20kV sähköaseman kojeistourakka valmistunut

11.10.2023 Sähkölandia on luovuttanut Porvoon Sähköverkko Oy:lle valmiin kojeistourakan Hattulanrannan sähköasemalla. Uusi sähköasema käyttöönotettiin kokonaisuudessaan kesällä 2023. Projektin urakkasopimus solmittiin…

Henna Saarinen koestus- ja käyttöönottoinsinööriksi Sähkölandiaan

Henna Saarinen koestus- ja käyttöönottoinsinööriksi Sähkölandiaan

27.6.2023 Kesäkuun alussa koestus- ja käyttöönottotiimi vahvistui Hennan aloittaessa työt Sähkölandialla. Aikaisempaa sähköalan työkokemusta Hennalta löytyy mm. suojareleiden kausikoestuksista, sähköasemien…